Hurtige Hænder

– Minds of 99

Download Tekst, Akkorder & Form til "Hurtige Hænder"

Du kan downloade en pdf-fil med form, tekst & akkorder/tabulatur fra denne lektion ved at udfylde formularen nedenfor.

Så får du samtidig mit nyhedsbrev med gratis online guitarundervisning.

Og som ekstra bonus får du også den populære e-bog “Guitaristens Håndbog”. 

   Forside til e-bogen

Hvis du fortryder tilmeldingen til nyhedsbrevet, kan du let afmelde dig.

Det kan gøres med et enkelt klik…

Er du allerede tilmeldt nyhedsbrevet, kan du bare udfylde formularen med dine oplysninger og downloade pdf-filen direkte.

 

Persondatapolitik

 

Her kan du lære at spille guitar til “Hurtige Hænder” med Minds Of 99. Oprindeligt er “Hurtige Hænder” udgivet på deres debut album fra 2014, men vi tager udgangspunkt i den akustiske version Minds Of 99 udgav i 2018. Der er ikke særligt mange akkorder, men til gengæld kan jeg næsten garantere at du bliver udfordret på rytme delen!

Du kan downloade tekst og akkorder til “Hurtige Hænder” ved at klikke på boksen med +

Akkorder – 1:15

Langsom gennemspilning – 2:48

Øve grundrytme – 5:41

Vers variation 1 –  8:22

Vers variation 2 – 9:08

Vers variation 3 – 10:09

Upstrokes til omkvæd – 12:44

Omkvædsrytme fonetisk – 14:52

Omkvædsrytme uden akkorder – 16:19

Omkvædsrytme med akkorder – 17:13

Outro akkordvariation – 19:07

Gennemspilning af hele nummeret – 22:20

Når du skal spille “Hurtige Hænder” på guitar skal du bruge følgende akkorder: Cadd9, G/H, Am og Asus4.

Asus4 bruges kun som en variation i verset, så du kan i princippet sagtens spille sangen med de 3 første akkorder. Hvis du spiller akkorderne på samme måde som min første gennemgang, kan det være en hjælp at holde pegefingeren på 1. bånd – 2. streng hele vejen igennem. Man hører kun den tone når du spiller Amol, men så er der 1 finger mindre du skal tænke på at flytte.

Guitarrytmen til “Hurtige Hænder” er ret kompliceret hvis du vil spille den præcis som Niels Brandt gør. Men der er heldigvis mulighed for at vælge en noget lettere vej igennem strummingen i det her nummer, og stadig få det til at lyde super godt.  Udgangspunktet er ottendedele spillet som nedslag på de dybeste strenge og med ret små bevægelser. Verset varieres med enkelte bredere nedslag typisk på 4og slaget, men og på 2, 3og og 4 slaget. Det er ikke super vigtigt at du varierer helt på samme måde som han gør i live versionen, men det er godt at have forskellige muligheder for at bygge dynamik på gennem nummeret. 

I omkvædet skifter udgangspunktet til sekstendedele med ned og opslag. Det er kun 3 af opslagene der spilles, men det er vigtigt at du forsøger at mærke forskellen i rytmik mellem vers og omkvæd. Det kommer til at lyde markant bedre, hvis man kan fornemme sekstendedelene selvom de ikke bliver spillet hele tiden. Så sørg for at holde godt gang i højrehånden. Derudover varieres rytmen med mere markante nedslag over en 2 takters periode. 

Det er en ret svær rytme at spille og også at få til at svinge, men jeg har forsøgt alt hvad jeg kunne at gøre det lærbart for dig. Så der er både en fonetisk gennemgang hvor du bare skal sige rytmen, en gennemgang uden akkorder og en øverunde kun på Amol i stigende tempo. 

 

3 Kommentarer

 1. Jens Hansen

  Hvor er det dejligt at du er tilbage på pinden, du har været savnet.
  Du må meget gerne prøve at finde en Bamsesang der hedder Hansen eller Hans navn er Hansen, jeg ved godt at du ikke kender den, men du må meget gerne finde den.

  Svar
 2. Isabella

  Tak for den gode instruktion. Fed sang!

  Svar
 3. Viggo

  Hej Jacob

  Kan du ikke lære os , dust in the wind, fingerspil

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.