Lær At Spille Guitar

– Gratis online guitarkursus for begyndere

Her kan du lære at spille guitar helt fra bunden! I dit helt eget tempo og lige præcis når det passer dig.

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få nye lektioner i din indbakke og den populære e-bog “Guitaristens Håndbog” helt gratis!

Klik på billedet…

Forside til e-bogen "Guitaristens Håndbog"

Lektion 1

– Lær de helt basale ting på guitaren og dine første temaer

Lektion 2

– Lær en D akkord, strumming, grundrytme og at holde takten

Lektion 3

– Lær akkorden A7, at skifte mellem akkorder og mere strumming

Lektion 4

– Lær Em, hurtige akkordskift og god håndledsplacering

Lektion 5

– Lær en Dm akkord, og-slag/mellem-slag og flere temaer

Lektion 6

– Lær E & A og strumming på både ned og op slaget

Lektion 7

– Lær Em7, G & Cadd9, en meget vigtig rytme og lidt guitarsolo

Lektion 8

– Lær Am, Fmaj & C og helt grundlæggende fingerspil

Lektion 9

– Lær en Hm akkord, fingerspilsfigurer og hvad en Capo er

På 9 lektioner tager jeg dig igennem alle de grundlæggende guitartekniske ting, og viser dig hvordan man spiller guitar. Der er akkorder, rytmer, fingerspil, temaer og solo. Og en masse små tricks, der kan hjælpe dig hurtigere frem.

Det bliver højst sandsynligt ikke nemt, og der kommer til at være nogle bump på vejen. Dine fingerspidser kommer til at gøre nas, og du opdager måske muskler du ikke anede du havde…

Men forhåbentlig bliver det sjovt. Og jeg har forsøgt at gøre det i et tempo, hvor alle kan være med. Og så lover jeg dig, at hvis du kæmper dig igennem de første udfordringer, venter der en verden af muligheder på den anden side. Det er fantastisk at kunne spille guitar, og absolut alle de første anstrengelser værd!

Hvis du kan gøre det til en vane at spille bare 10 minutter (næsten) hver dag, kommer du hurtigt over den første stigning. Og så bliver det rigtigt sjovt at spille guitar!

Lær at spille guitar – 6 gode råd

1: Hav altid guitaren stående fremme

Hvis du stiller din guitar, så du ikke kan undgå at se den hver dag, bliver det meget nemmere for dig lige at samle den op og spille lidt. Det skal helst være så let som muligt for dig at spille guitar. Og hvis du først skal grave den frem under sengen eller hente den i kælderen, får du øvet meget mindre end hvis den står i stuen.

2: Lav en øverutine

 Hvis du kan gøre det til en vane at øve, bliver det meget lettere for dig at lære at spille guitar. Og det gøres lettest, ved at vælge et bestemt tidspunkt på dagen at øve. Og/eller at øve i forbindelse med noget du alligevel gør hver dag. Så spil guitar i frokostpausen, eller så snart du kommer hjem, eller inden du spiller computer/læser/ser fjernsyn, eller efter aftensmaden, eller lige inden du børster tænder. Hvis du kan koble en hverdagshandling (eller et bestemt tidspunkt) sammen med at øve dig på at spille guitar, bliver det hurtigt en selvfølge at gøre det lidt hver dag. Og så går det fremad!

3: Spil for andre (og dig selv)

Forsøg at finde nogle at spille guitar sammen med eller at spille guitar for. Det er meget lettere at holde motivationen oppe, hvis du har nogen at dele oplevelserne med. Og det hjælper altid at føle sig lidt ansvarlig overfor nogle andre end sig selv. Så fortæl også gerne folk at du er begyndt at spille guitar. Så spørger de sikkert ind til det, og så hænger du på den:-)

Det kan også være en god idé at optage/filme dig selv mens du spiller en gang i mellem. Så bliver det meget tydeligt at der er fremskridt, og det kan virkelig gøre underværker for lysten til at lære endnu mere.

4: Spil noget DU synes er fedt

Spil både noget nyt du kan øve dig på, men også det sjoveste du kan spille, hver gang du øver. Fremskridt er vigtigt for motivationen, men det er ligeså vigtigt at spille noget der fungerer. Så det er altid godt at starte med at spille det fedeste du kan, inden du går igang med at øve på noget sværere. Og hvis du ikke kan finde lige præcis det nummer her på siden, der giver dig lyst til at samle guitaren op, så husk at du kan ønske dit yndlings nummer, hvis du er på min mailingliste.

5: Øv dig langsomt (og på det der er svært)

Der er en direkte sammenhæng mellem, hvor hurtigt du spiller når du øver dig, og hvor hurtigt det går fremad med dit guitarspil. Det er en nærmest universel regel, at guitarister gerne vil spille lidt hurtigere, end de egentligt kan. Og det er desværre ikke super konstruktivt, når man skal lære at spille guitar. Så det gælder om at have disciplin til at øve sig langsomt! Og samtidig er det også virkelig vigtigt at øve mest på de ting der er sværest. Så hvis det ofte går ned samme sted, så brug ekstra tid på at øve lige præcis det sted. Det er meget mere effektivt end at starte forfra hver gang.

Lær at spille guitar hurtigst muligt ved at øve dig langsomt og med fokus på det svære.

6: Sæt et mål

Sæt dig et mål. Vil du kunne spille en sang udenad, hele vejen igennem? Vil du kunne spille og synge en sang samtidig? Vil du spille med andre i et band? Vil du skrive dine egne sange? Vil du optræde for nogle du kender? Eller måske nogen du ikke kender? Ambitionerne kan være mange. Men uanset hvad er det en rigtig god idé, at du sætter dig et helt konkret mål, som du kan arbejde hen imod. Skriv det ned og kig på det en gang imellem, specielt når du kæmper lidt med guitarspillet.

Og så synes jeg, du skal beslutte dig for, at give det en chance i en måned (eller 2) også selv om det kan være hårdt i starten. Hvis du spiller lidt (næsten) hver dag i en måned, kan du nå dertil, hvor det bliver virkelig sjovt at spille guitar. Og 5-10 min om dagen er en lille indsats for den meget store belønning, der venter når du pludselig opdager, at du rent faktisk har lært at spille guitar.