Guitar Begynder Kursus | Lektion 2 |

D Akkord + Puls & Takter

Download en gratis E-bog med hjælp til nye guitarister

Få en E-bog med nyttige tips til øvning + en samlet akkordoversigt ved at udfylde formularen nedenfor.

Så tilmelder du dig samtidigt mit nyhedsbrev med gratis online guitarlektioner og guitar-relaterede tips, tricks & tilbud.

Jeg skriver til dig omtrent hver 14. dag med nye lektioner, og du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Ps: Er du allerede tilmeldt nyhedsbrevet kan du bare udfylde formularen med dine oplysninger og downloade pdf-filen direkte.

Persondatapolitik

 

I lektion 2 af begynder kurset skal du lære følgende akkord:

D guitar akkord grafik

Du kan klikke på billedet af akkorden og få endnu mere hjælp til hvordan den skal tages.

02:14 – Lær at spille en D akkord

05:35 – Tommelfingerens placering på gribebrættet

09:25 – Grundlæggende guitar strumming

10:24 – Øvelse til at lære akkorder hurtigere

12:09 – Puls, grundrytme og at holde takten med foden

14:57 – Hvad er en takt?

16:01 – Øv dig uden din guitar

17:05 – Lær at spille “Loser” af Beck 

20:27 – Lær at spille “Mester Jakob” og “Ro, ro, ro din båd på guitar

11 Kommentarer

 1. Peter Hansen

  i din video spiller du også på A-strengen(5.streng) i en D-dur – spiller man ikke kun på de 4 nederste strenge – sådan læser jeg også forskellige diagrammer (her er der X på femte og sjette streng ?.

  Svar
  • thomhav

   Hej Peter.

   Godt spørgsmål!

   Ofte spiller man så vidt muligt akkorder med grundtonen som den dybeste tone. Så hvis man spiller en D-dur burde den dybeste tone ganske rigtigt være løs 4. streng (D-strengen). Men nogle gange er der andre praktiske hensyn der vejer tungere. Jeg synes det er super vigtigt at forsøge at få noget rytme ind i strumminghånden når man lærer at spille, og det er nærmest umuligt hvis man skal undgå begge de dybe strenge. Og da tonen A (5. streng) også er med i en D-dur akkord, kan det fint gå an at spille den også. Det giver en lidt anden lyd, men man spiller ikke nogle toner der ikke hører til akkorden. Det gør man til gengæld hvis man spiller den 6. streng i en D-dur:-). Så det er lidt et kompromis, kan man sige. Men hvis man spiller en mere picking agtig figur med enkelte strenge eller spiller fingerspil, vil man typisk spille D (og F for den sags skyld) fra 4. streng.

   Jeg håber det gav mening

   Mvh Jakob

   Svar
  • kurt

   hvad betyder A-streng

   Svar
 2. Cindy

  Hej 🙂
  Tak for god videovejledning. Jeg er stadig helt grøn – begyndte igår.
  Men mit problem er, at jeg simpelthen ikke kan bruge pege-, lange- og ringefinger til D-dur.Må jeg godt bruge lillefinger istedet for ringefinger? Eller er den helt gal?

  Mvh Cindy

  Svar
 3. Mette Skov Rasmussen

  Jeg har aldrig nogensinde rørt ved en Guitar før – og faktisk ikke spillet andet end blokfløjte som barn (hvilket så er 30 år siden…) Men da min datter på 6 år ønsker sin en Guitar i julegave og som den gode støttende mor jeg er – ja så har jeg købt en Guitar til hende og så én til mig selv som jeg så vil øve mig lidt på så vi kan lære det sammen. Jeg vil bare sige tusind tak for denne hjemmeside og alle de fantastiske videoer (jeg er kun nået til lektion 2 endnu), men hold da op et arbejde der er lagt i det for at folk som mig og andre kan få en god introduktion til instrumentet. Så TUSIND TAK

  Svar
 4. Jesper

  Hej Jakob
  Jeg har netop erhvervet mig en billig begynderguitar (499 for et sæt med spansk guitar, taske, et lille øvehæfte, ekstra strenge samt en tuner) og følger dine kurser med stor iver. Endda så stor at jeg overvejer den betalte del. Jef er igang med at lære akkorder, MEN, jeg syntes det er som om at guitarem “rasler” når jeg er på især 2-3 bånd. Det er som om strengen vibrerer på det efterfølgende bånd. Er der nogen gylden måde at få det til at holde op? Akkorderne har jeg næsten styr på, men det bliver forstyrret noget af den raslen. På forhånd tak, og tak for et supergodt kursus. Mvh Jesper
  Du har sendt I dag kl. 08.00
  PS: Jeg mistænker måske at guitaren simpelthen er for billig

  Svar
  • Jakob Haugbølle Thomhav

   Hej Jesper.

   Hvis strengene rasler er det oftest fordi man ikke får flyttet fingrene langt nok frem mod det næste bånd og/eller fordi man ikke trykker hård nok ned.

   Så jeg synes du skal lave en lille test og se om du, hvis du udelukkende fokuserer på 1 raslende streng ad gangen, kan få den til at klinge rent ved at sætte fingeren helt perfekt og trykke rimelig hårdt ned.

   Hvis det lykkes kan du arbejde videre med teknikken vel vidende at det kan lade sig gøre:-)

   Hvis det ikke funger eller du skal trykke meget hårdt er du nok nødt til at overveje at opgradere på guitarfronten. Specielt de meget billige nye guitarer kan sagtens have indbyggede fejl, der gør det nærmest umuligt at få succes..

   Hvis du har mulighed for det kan det også være en hjælp at prøve nogle andre guitarer for at tjekke om der er samme problem. Så kan du komme lidt nærmere om det er fingrene eller guitaren der skal tjekkes op på:-)

   Hvis du ender med at skulle kigge efter en ny guitar, har jeg skrevet lidt om den slags her:

   https://guitartid.dk/hvilken-guitar-skal-jeg-koebe-nybegynder/

   Håber det hjælper.

   Mvh Jakob

   Svar
 5. jacob

  Hej Jakob

  Jeg har købt mig en spansk guitar med nylonstrenge, men ville sådan set bare høre om jeg stadigt må bruge plekter eller om det øddelægger trengene?

  mvh
  Jacob

  Svar
  • Jakob Haugbølle Thomhav

   Hej Jacob.

   Tillykke med din nye guitar! Jeg håber du får en masse glæde ud af den og at jeg kan hjælpe med inspiration:-).

   Du kan sagtens spille med plekter på nylonstrenge, det gør jeg ofte selv.

   På et eller andet tidspunkt springer der en streng som så skal skiftes, men det er uafhængigt af om du bruger fingrene eller plekter.

   Så giv den bare gas:-)

   Mvh Jakob

   Svar
 6. Erling Knudsen

  hej Jacob . der noget jeg kæmper meget med . Kim Larsen papirklip den starter med en g akkord den næste er am akkord mit spørgsmål er er det 2 slag ned og 2 slag op før man skifter til næste Akord det kan jeg ikke rigtig finde ud af det gælder faktisk de fleste musik stykker håber du kan forklare mig hvordan jeg gør synes det er mega svært at forstå vh Erling og tak for din gode undervisning

  Svar
 7. Erling Knudsen

  hej Jacob . har du set jeg har skrevet til dig vh Erling

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.