Olivia

– Rasmus Seebach

Du kan øve HELE sangen i 3 hastigheder her:
GuitarAkademiet Logo

Download Tekst, Akkorder & Form til "Olivia"

Du kan downloade en pdf-fil med form, tekst & akkorder/tabulatur fra denne lektion ved at udfylde formularen nedenfor.

Så tilmelder du dig samtidigt mit nyhedsbrev med gratis online guitarlektioner og guitar-relaterede tips, tricks & tilbud. Som ekstra bonus følger der også en e-bog om de vigtigste greb på guitaren med.

Jeg skriver til dig omtrent hver 14. dag med nye lektioner, og du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Ps: Er du allerede tilmeldt nyhedsbrevet kan du bare udfylde formularen med dine oplysninger og downloade pdf-filen direkte.

Persondatapolitik

 

Når du skal spille “Olivia” af Rasmus Seebach på guitar skal du bruge følgende akkorder:

Grafik af hvordan man tager en Am akkord på guitarGrafik af hvordan man tager en G akkord på guitarGrafik af hvordan man tager en C akkord på guitarGrafik af hvordan man tager en Dm akkord på guitarGrafik af hvordan man tager en F akkord på guitar

Klik på grafikken for at få endnu mere hjælp til de forskellige akkorder.

Husk du kan downloade både formen, teksten og akkorderne til “Olivia” ved at trykke på boksen med +. 

Husk at du skal have en capo på i 1. bånd, når du skal spille “Olivia” sammen med Rasmus Seebach.

 

Olivia er forholdsvis overskuelig hvis du er ovre det helt spæde begynderstadie på guitaren. Der er ikke så mange akkorder og meget de samme skift. Men strummingen kommer helt sikkert til at kræve en del arbejde!

Til gengæld kan du efterfølgende glæde dig over at have lært nogle sekstendedels rytmer der kan bruges i en masse andre sange også…

01:02 – Akkorder

02:03 – Intro (akkorder)

03:32 – Vers (akkorder)

05:10 – Omkvæd (akkorder)

06:40 – Sekstendedele

07:57 – Rytme 1

08:32 – Intro (rytme)

10:57 – Vers (rytme)

13:28 – Rytme 2

16:21 – Omkvæd (rytme)

19:11 – Gennemspilning

Når du skal spille Olivia på samme måde som i videolektionen, skal du bruge følgende sekstendedelsrytmer:

Intro/Vers

Omkvæd

 

Men du kan også sagtens spille på fjerdedelene eller ottendedelene hele vejen igennem. Specielt hvis det er svært for dig at nå alle akkordskift.

Rasmus Christian Seebach (født 28. marts 1980  Frederiksberg) er en dansk sanger, sangskriver og producer. Han solodebuterede med hitsinglen “Engel” i april 2009, efter at have fungeret som sangskriver for andre artister i mere end ti år. I september fulgte hans selvbetitlede debutalbum, der blev en stor succes med over 240.000 solgte eksemplarer, samt rekorden for flest uger på toppen af album-hitlisten. Med udsendelsen af sit andet album, Mer’ end kærlighed i oktober 2011, blev Rasmus Seebach den hurtigst sælgende kunstner i Danmark nogensinde, da albummet solgte over 42.000 eksemplarer på én uge. Samlet set har Rasmus Seebach solgt over 600.000 eksemplarer af sine to første album, sammen med live-albummet Rasmus Seebach Live (2012).[1] I november 2013 udkom Seebachs tredje album, Ingen kan love dig i morgen. I november 2015 udkom hans fjerde studiealbum: Verden kan vente.

Rasmus Seebachs musik er også udgivet i Sverige og Norge, og på engelsk i Tyskland. Han han især har haft succes i Sverige og Norge med top fem-hittet “Natteravn”, der solgte henholdsvis guld og tre-dobbelt platin. I Danmark har Seebach som sangskriver, sammen med storebroderen Nicolai, haft stor succes med støttesangen “Hvor små vi er” (2005), der solgte 13 gange platin.

Rasmus Seebachs succes som soloartist er blevet tilskrevet sangenes enkle, banale tekster om “kærlighed og byture, der i sin lyrik oftest er tale- eller SMS-sprog”, samt “at hans livshistorie indeholder ingredienserne til en dansk pop-fortælling af de mere barske”, med henvisning til at Rasmus Seebach er søn af den folkekære dansktop-sanger Tommy Seebach, der døde af et hjertestop i 2003, efter et årelangt alkoholmisbrug.[2][3][4]

2 Kommentarer

 1. Dennis Høst

  ?

  Svar
  • Jakob Haugbølle Thomhav

   Hej Dennis.

   Kan jeg hjælpe med noget?:-)

   Mvh Jakob

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.