Søren Banjomus
– Otto Brandenburg
Download Tekst, Akkorder & Form til "Søren Banjomus"
Du kan downloade en pdf-fil med form, tekst & akkorder/tabulatur fra denne lektion ved at udfylde formularen nedenfor.
Så tilmelder du dig samtidigt mit nyhedsbrev med gratis online guitarlektioner og guitar-relaterede tips, tricks & tilbud. Som ekstra bonus følger der også en e-bog om de vigtigste greb på guitaren med.
Jeg skriver til dig omtrent hver 14. dag med nye lektioner, og du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.
Ps: Er du allerede tilmeldt nyhedsbrevet kan du bare udfylde formularen med dine oplysninger og downloade pdf-filen direkte.
Når du skal spille “Søren Banjomus” på guitar skal du bruge følgende akkorder:
Klik på grafikken for at få endnu mere hjælp til de forskellige akkorder.
Husk du kan downloade både formen, teksten og akkorderne til “Søren Banjomus” ved at trykke på boksen med +.
Du skal have en capo på i 3. bånd hvis du skal spille “Søren Banjomus” sammen med Otto Brandenburg!
“Søren Banjomus” er et af de mest kendte og elskede danske julenumre. Musikken er baseret på en gammel amerikansk musical sang, men teksten er leveret af Otto Brandenburg. Hvis du omgiver dig med børn eller barnlige sjæle i juletiden, er der stor chance for fællessang når du har lært dette nummer.
Der er en del akkorder, men de fleste akkordskift er overkommelige. Du kan godt bruge C(add9) akkorden i stedet for C, hvis det kniber med at nå skiftet fra G til C.
Rytmen kan gøres helt simpel, men jeg viser dig også et par tricks der ikke er helt lette, men som til gengæld får det hele til at lyde virkeligt fedt.
Og så skal du selvfølgelig også lære det lille riff, der er så kendetegnende for “Søren Banjomus”.
Du kan downloade “Søren Banjomus” tekst og akkorder til ved at klikke på boksen med +.
Husk at du skal have en Capo på i 3. bånd når du skal spille med Otto Brandenburg.
0:46 – Akkorder
2:41 – Vers/Omkvæd
4:21 – Riff
6:03 – Rytmevariationer
8:57 – Gennemspilning
“Søren Banjomus” er en populær jule-børnesang fra 1969 med tekst af Otto Brandenburg baseret på den amerikanske sang “Skiddy-mer-rink-a-doo”, der oprindeligt var det afsluttende nummer i Broadway-musicalen Echo, men som er blevet udgivet i utallige versioner, blandt andet af komponisten Jules Loman 1954 under titlen “Christmas Alphabet” med tekst af Buddy Kaye – på dansk “Juleaftens alfabet” ved Arvid Müller. Den originale sang afsluttede de 53 forestillinger på Broadway fra august til oktober 1910.
Brandenburgs tekst digter videre på den gamle julesang På loftet sidder nissen, så man følger en musefamilies julefest.
Omkvædets gentagne ord “Skillema-dinke-dinke-du” er en direkte omskrivning af den originale sangs “Scillemadinkedinkeding”, så det er ikke hele teksten, der skyldes Otto Brandenburg.
Ønsker tekst og akkorder på Søren Banjemus
Hej Jacob. Fin overskuelig lektion, men det er lidt svært at få fat i rækkefølgen og hvilke strenge, er skal spilles i riff’et. Er det muligt, at du kan visualisere det – fx på arket med tekst og akkorder? Mh og pft. Jesper H
Hej Jacob. Fin og overskuelig lektion, men det er lidt svært at få fat i rækkefølgen og hvilke strenge, der skal spilles. Er det muligt, at du kan visualisere det – fx på arket med tekst og akkorder?
Mh og pft
Jesper H
Hej Jesper.
Jeg har lavet et tabulatur og tilføjet det til pdf-arket med tekst og akkorder. Så hvis du skriver dit navn og emailadresse og downloader arket igen, burde det være mere overskueligt:)
Jeg håber det hjælper og ellers er du også meget velkommen til at sende en mail til jakob@guitartid.dk, så sender jeg tabulaturet til dig direkte..
Mvh
Jakob
Tusind tak for hurtig hjælp;-)
Jesper H
Hej Jakob. Jeg skal bruge nogle nemme sange og akkorder til mit 6 årige barnebarn og drager rigtig god nytte af din meget tydelige forklaring og visning. Og super at du giver både den lette og den mere udfordrende metode. Mange tak