Carl Nielsen - "Solen Er Så Rød, Mor"

“Solen er så rød, Mor” er en af de største danske klassikere i kategorien godnatsange. Den har næsten 100 år på bagen, men bliver stadig flittigt sunget og genfortolket. Teksten er oprindeligt et digt af Harald Bergstedt, mens musikken er komponeret af selveste Carl Nielsen. Jeg har lavet 3 forskellige versioner du kan kaste dig ud i. En med strumming, en med fingerspil og en med melodi. Så der er noget at gå igang med næsten uanset præferencer og guitar niveau. Du kan downloade tabulaturet og akkorderne til mit arrangement af “Solen er så rød, Mor” ved at klikke på boksen med +.

Download Tabulatur og Akkorder

Download en pdf fil med tabulaturet og akkorderne direkte til din computer, tablet eller telefon. Der følger både en e-bog om akkorder og gratis guitarundervisning med i din indbakke!

Oversigt over lektionen:

Akkorder – 1:29

Strumming – 3.24

Fingerspils figur – 5:12

Gennemspilning – 8:48

Melodi  – 10:42

Gennemspilning – 25:06

Akkorder

Når du skal spille “Solen er så rød, Mor” på guitar i strumming eller fingerspils versionen, skal du bruge følgende akkorder: G, C, D/F#, Em, Hm, Am og D. Du kan sagtens bruge C(add9) i stedet for C, hvis du synes det er lettere selvom jeg ikke gør det i videoen.