På Loftet Sidder Nissen

B.S. Ingemann/Carl Balle

Download Tekst & Akkorder

Du kan downloade en pdf-fil med form, tekst & akkorder/tabulatur fra denne lektion ved at udfylde formularen nedenfor.

Så får du samtidig mit nyhedsbrev med gratis online guitarundervisning.

Og som ekstra bonus får du også den populære e-bog “Guitaristens Håndbog”. 

   Forside til e-bogen

Hvis du fortryder tilmeldingen til nyhedsbrevet, kan du let afmelde dig.

Det kan gøres med et enkelt klik…

Er du allerede tilmeldt nyhedsbrevet, kan du bare udfylde formularen med dine oplysninger og downloade pdf-filen direkte.

Persondatapolitik

Når du skal spille “På Loftet Sidder Nissen” på guitar skal du bruge følgende akkorder i begynder versionen:

Grafik af hvordan man tager en G akkord på guitar Grafik af hvordan man tager en D akkord på guitar Grafik af hvordan man tager en Cadd9 akkord på guitar Grafik af hvordan man tager en A7 akkord på guitar

Og yderligere disse akkorder i den øvede version: 

Grafik af hvordan man tager en Em akkord på guitarGrafik af hvordan man tager en Hm akkord på guitar Grafik af hvordan man tager en C akkord på guitar Grafik af hvordan man tager en D7 akkord på guitar Grafik af hvordan man tager en Am akkord på guitar

Du kan klikke på billedet af de fleste akkorder og få endnu mere hjælp til hvordan de skal tages.

Husk du kan downloade både formen, teksten og akkorderne til “På Loftet Sidder Nissen Med Sin Julegrød” ved at trykke på boksen med +. 

 

Jeg har lavet 2 forskellige versioner af den klassiske danske julesang “På loftet sidder nissen med sin julegrød”. 

En med kun 4 lette akkorder og overskuelig strumming, og en med fuld knald på både jazzstrumming og akkordskift.

Du kan sagtens blande de to udgaver. 

Husk at downloade arket med formen, tekst og akkorder ved at trykke på + tegnet, inden du går igang med lektionen. 

God fornøjelse og glædelig jul!

– Jakob

 

01:23 – Akkorder

01:54 – Begynder Version

02:10 – A-Stykke (begynder version)

03:01 – B-Stykke (begynder version)

03:56 – Begynder stumming

05:19 – Gennemspilning (begynder version)

06:51 – Øvet Version

07:05 – Jazzet strumming

09:47 – A-Stykke (øvet version)

10:54 – B-Stykke (øvet version)

11:38 – Strumming variation

13:16 – Gennemspilning 90 bpm (øvet version)

14:06 – Gennemspilning 120 bpm (øvet version)

På Loftet Sidder Nissen er en velkendt og elsket dansk julesang, der er blevet en uundgåelig del af den danske julstradition. Sangen, der oprindeligt er skrevet af B.S. Ingemann med en melodi af Carl Christian Nicolaj Balle, er blevet sunget og nydt af generationer af danskere i løbet af den festlige juletid.

Historie

“På Loftet Sidder Nissen” blev først udgivet i digtsamlingen “Vers og Sange” i 1850 af B.S. Ingemann. Digtet blev hurtigt populært og fandt sin vej ind i julesangsrepertoiret, da melodien blev tilføjet af Carl Christian Nicolaj Balle i 1853. Den enkle og charmerende tekst beskriver nissens rolle i at skabe hygge og glæde på loftet i løbet af juletiden og bringer den magiske stemning af julen til livs.

Sangens Indhold

Sangens tekster beskriver, hvordan nissen sidder på loftet og holder øje med, om børnene opfører sig pænt i løbet af julenatten. Nissen truer med at rapportere til julemanden, hvis han ser nogen børn opføre sig dårligt. Samtidig indeholder sangen også et løfte om gaver og glæde, hvis børnene er artige.

Popularitet

“På Loftet Sidder Nissen” er blevet en fast del af danske juletraditioner og er ofte blevet sunget under julefrokoster, i kirker og ved julearrangementer. Sangen udtrykker ikke kun en fornemmelse af julens glæde, men minder også om den overvågningsfølelse, som mange børn oplever i løbet af december, idet de tror, at nissen holder øje med dem.

Indflydelse

Sangen har haft en betydelig indflydelse på den danske kultur og julefejring og har inspireret adskillige kunstnere til at lave dækorationer, illustrationer og kunstværker, der fanger essensen af sangen. Den har også været en kilde til inspiration for teaterforestillinger og juleprogrammer i årenes løb.

Moderne Fortolkninger

Selvom “På Loftet Sidder Nissen” har en lang historie, forbliver den populær i nutiden. Musikere og kunstnere har skabt moderne fortolkninger og arrangementer af sangen, hvilket har bidraget til at bevare dens popularitet blandt både unge og gamle.

“På Loftet Sidder Nissen” forbliver en tidløs julesang, der minder os om magien ved julen og den glæde, som denne sæson bringer. Sangen fortsætter med at skabe forventning og julestemning i hele Danmark hvert år og er et symbol på den hjertevarme, der kendetegner julen i det danske samfund.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.